Virágok ültetése a Föld napja alkalmából

Az IKV Zrt. 64 db 100%ban önkormányzati tulajdonú, lakótömb, terület vonatkozásában látja el a takarítási, területrendezési munkákat, emellett elszállítjuk az illegálisan lerakott hulladékot is.

Több tonna szemetet, veszélyes hulladékot hagynak, jellemzően a hulladékgyűjtő konténerek környékén, parkokban, üres telkeken, és az épületek közös területein.

A lecserélt bútorok, elektromos háztartási eszközök előírásoknak nem megfelelő gyűjtése régóta fennálló probléma.

Az elmúlt évben 90 alkalommal végezték el SZINT Üzletágunk munkatársai az illegálisan lerakott kommunális, építési, valamint zöldhulladék összegyűjtését. Ezeknek a munkáknak a költsége bruttó 4 millió forint volt.

Szeretnénk formálni az emberek környezettudatos gondolkodását, irodai munkatársakként többek között ötödik alkalommal a Föld napja alkalmával szedünk szemetet, terepet rendezünk, virágokat, fákat ültetünk.

Szegeden több, olyan térítésmentesen szolgáltatás is elérhető, amely lehetőséget ad arra, hogy szabályos keretek között váljunk meg a feleslegessé vált ingóságainktól, ilyen pl.: házhoz menő lomtalanítás, vagy a hulladék udvarokba történő beszállítás.

A Föld Napját mindenhol a világon azért rendezik meg, mert egyre sürgetőbbé válik, hogy szembesítsük magunkat azzal, hogy az emberiség néhány évtized alatt nemcsak a többi faj számára teszi tönkre az ökoszisztémát, hanem elértünk azt a pontot, hogy „már az unokáink sem fogják látni” pl. egy mezőt, ahol méhek döngicsélnek, gyík siklik a lábunk alatt.

A változás a mi otthonainkban kezdődik, kicsivel pl. a szelektív hulladékgyűjtéssel, vagy a természetbarát vegyszerek alkalmazásával.

 
 
 
 
Hír típusa: