IKV Zrt. 2022 rajzpályázat eredményhirdetés és kiállítás megnyitó

Két év kihagyás után, idén ötödik alkalommal hirdette meg az IKV Zrt. rajzpályázatát, melynek eredményhirdetésére 2022. május 27.-én pénteken 16 órai kezdettel került sor a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A pályázat témája idén is az otthonhoz, a lakótérhez kapcsolódott. Foglalj helyet- jeligére várták az alkotásokat, egy valóságos, vagy a fantázia által teremtett bútordarab megjelenítése volt a feladat. Az alsós általános iskolások kedvenc videójátékuk vagy mesehősösük székét, ágyát, a felső tagozatosok egy szabadon választott történelmi személyhez tartozó, vagy művészettörténeti korszakra jellemző bútort ábrázoltak. A pályaműveket A/4-es vagy A/3-as méretben tetszőleges technika alkalmazásával készítették el.

A korábbi évekhez hasonlóan szakmai zsűri értékelte az alkotásokat, Pataki Ferenc, Pro Urbe díjas festőművész, és Fiedler Judit, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium rajztanára magasszínvonalú, rendkívül kreatív műveket értékelhetett, 19 alkotást díjaztak, 20 pályázót dicséretben részesítettek.

A beküldött rajzokból álló kiállítás 2022. június 9. napig tekinthető meg a Szent-Györgyi Albert Agórában (6722 Szeged, Kálvária sugárút 23.).

Hír típusa: