Szemétszedés, tereprendezés a Föld napja alkalmából

Az IKV Zrt. irodai dolgozói 2022. április 22-én a Föld napja alkalmából a Mérey park területéről és a hulladékgyűjtő konténereinek környékéről szemetet valamint több tonna veszélyes hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el, valamint a park környezetét cserjék ültetésével zöldítették.

A hulladékok, lecserélt bútorok, elektromos eszközök előírásoknak nem megfelelő gyűjtése régóta fennálló probléma. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ugyan tudják az emberek, hogy ez a módszer nem engedélyezett, mégis általánosnak, elfogadottnak tartják: „ha a másiknak lehet, akkor nekem is” szemlélet érvényesül.

2021. évben 66 alkalommal végezték el SZINT Üzletágunk munkatársai az illegálisan lerakott kommunális, építési, valamint zöldhulladék összegyűjtését, elszállítását. Ezeknek a munkáknak a költsége bruttó 2,5 millió forint volt.

Szeretnénk formálni az emberek környezettudatos gondolkodását, irodai munkatársakként többek között a negyedik alkalommal tartott Föld napi akciónk alkalmával szedtünk szemetet, terepet rendeztünk. A Mérey parkba a tavalyi év októberében a faültetési programunk keretében telepített gömbszivar fa mellé, most három kecskerágó cserjét vittünk, melyekkel szeretnénk színesíteni a növényzetet.

Az SZMJVÖ az elmúlt években több száz lakást, közös területet, lépcsőházat újított fel, megóvásuk, tisztántartásuk mindannyiunk közös érdeke, és ha mindenki csak egy kis odafigyeléssel él ezekben a lakásokban, udvarokban, akkor még inkább otthonának érezheti ezeket a bérleményeket.

Szegeden több, olyan térítésmentesen elérhető szolgáltatás is van, amely lehetőséget ad arra, hogy szabályos keretek között váljunk meg a feleslegessé vált ingóságainktól, ilyen  pl.: házhoz menő lomtalanítás, vagy a hulladék udvarokba történő beszállítás.

 

 

 

 

 

 

 

Hír típusa: