Pályázati eredményhirdetés- garzonlakások fiatalok részére történő bérbeadása

Az IKV Zrt. pályázatot írt ki 3 db, önkormányzati tulajdonban álló garzonlakás fiatalok részére történő bérbeadására, a beadási határidő 2019.december 6. volt. Ezek a lakások helyreállított állapotúak, Társaságunk munkatársai ellenőrizték az elektromos-, víz-, és gázvezeték hálózatot, szükség szerint elvégezték a kisebb munkákat, mint például csaptelepet cseréltek, nyílászárókat javítottak. 1 db lakás a Tápai u.5. szám alatti, ún. „fecskeházban” található, a 41 lakásos ház 2003. évben azért épült, hogy segítse a fiatal párokat abban, hogy együtt élhessenek és takarékoskodjanak későbbi közös otthonuk megteremtésére. 2 db lakás a Cserzy M. u. 3-5. szám alatti 100%-ban önkormányzati tulajdonú épületben van.

Az ingatlanokra azok a fiatal párok pályázhattak, akik 35. életévüket nem töltötték be,rendelkeznek határozatlan, vagy minimum egy éves határozott idejű munkaviszonnyal, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonnyal. A pályázóknak több feltételnek is meg kellett felelniük, ilyen például a legalább 1 éves szegedi lakóhely, vagy legalább 3 éves tartózkodási hely, életvitelszerűen Szegeden kell lakniuk, valamint igazoltan házastársi vagy élettársi kapcsolatban kell élniük. Vállalniuk kellett elő-takarékosság fizetését is, melynek összege 25.612, -Ft és 28.208, -Ft között van, a lakás alapterületétől függően. A bérleti díj 396,-Ft/ m2, így a két darab 41 m2-es lakás esetében 16. 236,-Ft, a 42 m2-es lakás esetén 16.632, - Ft. A bérleti díjon felül fizetendő a külön szolgáltatások díja, ami a szemétszállítást, takarítást, közös területek villamosenergia szolgáltatási díját tartalmazza, 6-7.000,-Ft. 12 pályázatot nyújtottak be, ebből 2 db került kizárásra.

Jelenleg 53 db lakást bérelnek fiatalok részére fenntartott, pályázati úton bérbeadható jogcímen. A bérbeadás időtartama 5 év, a bérleti jogviszony meghosszabbítására nincs lehetőség.

 

 

Hír típusa: