Fotópályázat eredményhirdetés

2019 márciusában harmadjára hirdettük meg fotópályázatunkat, amelynek célja, hogy a Társaságunk kezelésében lévő épületeket újszerű látásmóddal, kreatívan jelenítsék meg a pályázók. Ezek az épületek közös kincseink, amikre vigyázni kell, hogy a jövő nemzedéke is megismerhesse azokat. A pályázók a fotók elkészítése során 24 db épület közül választhattak, fotóséták keretein belül tettük lehetővé az épületekbe való bejutást, ezek mindegyike Társaságunk kezelésében van, ilyen például az Ungar-Mayer Palota a Kárász utca 16. szám alatt, vagy a Gróf Palota a Tisza Lajos krt. 20. szám alatt; vagy az Olajbányász tér 1., a Székely sor 21.

A pályázók 4 kategóriában nevezhettek maximum 3-3 fotóval. A „titok a részletekben rejlik” valamint az „épület és természeti környezete” kategória a korábbi években is volt, idén új kategóriaként jelent meg az „egy épület, egy nézőpont, milliónyi pillanat” és a „fotózás reneszánsza – analógban, fekete-fehérben kapd el a pillanatot”.  Összesen 68 db fotó érkezett. A fotókat szakmai zsűri értékelte, melynek elnöke Dusha Béla fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetsége tagja, a SZAB Fotóművészeti Munkabizottság alapító elnöke, valamint tagjai Kármán Balázs és Varsányi András.

A titok a részletekben rejlik kategóriában első helyezett lett Szőnyi István Titkokat rejtő lépcsőház I. című képe, második helyezett Dóbisz Áron Görbe ajtó című képe lett.  Dr. Tóth-Piusz István fotói, ebben és A fotózás reneszánsza kategóriában összesen négy darab helyezést értek el. Domonkos Sándor képei két kategóriában is helyezettek lettek, Fénysebesen c. fotója Az egy épület, egy nézőpont: milliónyi pillanat c. kategóriában első helyezést ért. Az épület és természeti környezete kategóriájában Feil Balázs Gyülekező c. képével lett első.

A pályázat összdíjazása 200.000 Ft értékű ajándékutalvány, a nyertesek mellett, minden nevező részesült ajándékban.

A fotók egy kiállítás keretén belül 2019. november 8. napjáig, a Klauzál téren elhelyezett paravánokon tekinthetők meg.

Hír típusa: