Újabb 20 szociális bérlakás talált gazdára

Nagy volt az öröm csütörtök délután a városháza házasságkötő termében. Botka László polgármester adott át újabb húsz felújított szociális bérlakást a sikeres pályázóknak, aki elmondta, az elmúlt három évben összesen hatszáz szociális bérlakást újítottak fel mindenféle állami támogatás nélkül.
Az önkormányzat több mint kétmilliárd forintot költött a lakások teljes felújítására, hogy olyan szegedi családokat juttassanak komfortos bérlakásokhoz, akik saját erejükből nem tudtak volna otthont teremteni. Ők a jövőben alacsony bérleti díjfizetés ellenében önálló otthonban lakhatnak. Társaságunk már megkezdte a felújítását annak a harmincöt lakásnak, amelyekre májusban írnak ki pályázatot.

A most birtokba vett húsz lakás közül a legkisebb 30, a legnagyobb 63 négyzetméter. A havi bérleti díj 9700 és 20 ezer 350 forint között változik, ami negyede a szegedi piaci albérletek árának.

A nyertesek között hét pályázó gyermekes család, tizenegy a gyermekét egyedül nevelő szülő és két egyedülálló is új otthonhoz jutott.

Hír típusa: