Szemétszedés, tereprendezés Föld Napja alkalmából

Az IKV Zrt. kezelésében 61 db 100%ban önkormányzati tulajdonú épület, 48 darab terület, és 310 db társasház van.

A hulladékok, lecserélt bútorok, elektromos eszközök szabályoknak megfelelő gyűjtése mind az épületeken belül, mind az udvarokban régóta fennálló probléma. A helyzet javult az elmúlt években, egyrészt Társaságunk rendszeres ellenőrzéseinek, másrészt a lakók tudatosabb hulladékgyűjtésének köszönhetően.

Ennek ellenére még mindig több száz tonna szemetet, veszélyes hulladékot szállítunk el évente, ami magas költséggel jár. Van néhány kiemelt terület, mint például a Cserepes sor és környéke, vagy azok a területek, melyek út mellett vannak, ezek vonzzák az illegális hulladéklerakókat, itt megjelentek a rágcsálók, egyéb élősködők, melyek betegségeket is terjeszthetnek. A IKV Zrt. szerződött partnere a rábízott 100%-ban önkormányzati tulajdonú zöldterületeken az illegális hulladékok elszállítását és a parlagfűmentesítését folyamatosan végzi, melynek költsége éves szinten 3 millió forint.

Társaságunk minden évben részt vesz Szeged város Tavaszi nagytakarítás programjában. Ehhez kapcsolódóan 2019. év első három hónapjában 85 alkalommal: 27 darab 100%-ban önkormányzati tulajdonú, illetve társasházi épületben, valamint 29 db, összesen 53 486 m2 nagyságú zöldterületen, közel 950 munkaórában SZINT Üzletágunk munkatársai elvégezték az illegálisan lerakott kommunális, építési, valamint zöldhulladék összegyűjtését, elszállítását. Ezeknek a munkáknak a költsége bruttó 5,5 millió forint volt.

Az SZMJVÖ az elmúlt években több száz lakást, közös területeket, lépcsőházakat újított fel, megóvása, gondozása, tisztántartása mindannyiunk közös érdeke, és ha mindenki csak egy kis odafigyeléssel él ezekben a lakásokban, udvarokban, akkor még inkább otthonának érzheti ezeket a lakásokat.

Szeretnénk a bérlőink környezettudatosabb szemléletét alakítani, többek között a már harmadik alkalommal tartott Föld napi akciónkkal, az ebben az évben második alkalommal meghirdetésre kerülő balkon és ajtódísz szépségversennyel, vagy az elemgyűjtők kihelyezésével a nagy 100%-ban önkormányzati tulajdonú lakóépületeinkbe.

 

Hír típusa: