Szemétszedés, tereprendezés Föld Napja alkalmából

Föld Napján immár második alkalommal a mai napon terepet rendeztünk, virágot ültettünk a Székely sor 21. szám alatti épületünknél.

Az IKV Zrt. kezelésében 61 db 100%ban önkormányzati tulajdonú épület, 22 darab terület, és 313 db társasház van.

A hulladékok, lecserélt bútorok, elektromos eszközök szabályoknak megfelelő gyűjtése mind az épületeken belül, mind az udvarokban régóta fennálló probléma, több száz tonna szemetet, veszélyes hulladékot szállítunk el évente, ami magas költséggel jár. Van néhány kiemelt terület, mint például a Cserepes sor és környéke, vagy azok a területek, melyek út mellett vannak, ezek vonzzák az illegális hulladéklerakókat, itt megjelentek a rágcsálók, egyéb élősködők, melyek betegségeket is terjeszthetnek.

Márciusban Szeged város 2018.évi Tavaszi nagytakarítás programjának résztvevőjeként 44 darab 100%-ban önkormányzati tulajdonú, illetve társasházi épületben SZINT Üzletágunk munkatársai, összesen 83 ezer m2 területen, 428 munkaórában a zöldhulladék, építési törmelék összegyűjtését, elszállítását, udvar és járdatakarítását, konténerek környékének takarítását, a szükséges területek klórmeszes fertőtlenítését végezték el. Ezeknek a munkáknak a költsége bruttó 2 millió forint volt.

Partnereinkkel összesen 34,5 tonna hulladékot szállíttattunk el, ebből 3,7 tonna veszélyes hulladék volt, ez bruttó 1,2 millió forintba került.

Azt tapasztaltuk, hogy több bérlő a megunt kanapét azért hozza le a konténerek mellé, mert azt gondolja, hogy ez szabályos, mert mások is ezt teszik. A Föld napja is egy olyan alkalom, amikor szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mind természeti, mind épített környezetünk, ugyanis az SZMJVÖ az elmúlt években több száz lakást, közös területeket, lépcsőházakat újított fel, megóvása, gondozása, tisztántartása mindannyiunk közös érdeke, és ha mindenki csak egy kis odafigyeléssel él ezekben a lakásokban, udvarokban, akkor még inkább otthonának érzheti ezeket a lakásokat.

Nagyon örültünk annak, hogy a Tavaszi nagytakarítási program keretében több épületnél a bérlők is részt vettek a lomok eltakarításában, munkatársainkkal együttműködve.

Szeretnénk ezekkel a programjainkkal, mint a Föld napi akciónk, a bérlőink környezettudatosabb szemléletét alakítani.

Hír típusa: